• De volgende stap in je digitale onderwijs

uitleg

We werken nu allemaal alweer een collegejaar lang met de Digitale LeerOmgeving (DLO), met Brightspace in het hart en andere leermiddelen eromheen. Bij de start was de aandacht erg gericht op het vullen van de omgeving (de courses) met de informatie die je al had. Niet overal, maar op veel plekken vond je de informatie die eerst in de mijnhva-studiedelen stond, nu terug in de DLO.

Het doorontwikkelen en verbeteren van het onderwijs is mensenwerk; opleidingen en docententeams zullen dit moeten gaan doen. De DLO biedt een rijke set aan gereedschappen die hierbij zeer welkom zullen zijn.

toepassing

Vanuit de gedachte dat het niet mogelijk is je onderwijs ooit perfect te krijgen, maar wel om een atmosfeer te creëren om te willen verbeteren, is de Next Level Learning kwaliteitsscan ontwikkeld.

Deze bevat een scala aan stellingen: allemaal punten die kunnen leiden tot het verbeteren van je onderwijs. Je neemt een vak of course in gedachten en klikt door de kwaliteitsscan heen. Aan het einde houd je een setje aan punten waar jij nu aandacht aan wilt geven. Bij elke stelling zitten goede voorbeelden of handvatten hoe je kunt beginnen. Ga daarna vooral in overleg met je opleidings-, ontwikkel- en/of Brightspace/ICTO-team en geef er een concrete vorm aan!

inspiratie

Hopelijk helpt de Next Level Learning-tool om inspiratie te krijgen hoe je, binnen de setting van je opleidingsteam, een stapje kunt zetten in de verbetering van je onderwijs.

Kijk dus op nextlevellearning.hva.nl en deel je ervaringen.

Disclaimer: Nog niet alle artikelen zijn helemaal af. Heb je suggesties voor aanvulling (voorbeelden of tips) of verbetering, laat het weten aan het FMR Brightspace team, dan geven we ze door!

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2024