• Een goede PowerPoint bij je kennisclip; hoe maak je die?

  • De kracht van een goede PowerPoint

    Tegenwoordig maken veel docenten gebruik van PowerPoint in combinatie met een kennisclip, maar een goede PowerPoint presentatie maken is moeilijker dan je denkt. Je moet bijvoorbeeld je luisteraars nieuwsgierig en gemotiveerd houden, niet te veel voorlezen en dat terwijl je wel veel uit moet leggen. Als je PowerPoint goed in elkaar zit, helpt deze ter ondersteuning van je presentatie.

Wat ga je leren?

Omdat er zoveel tips zijn die veel PowerPoint makers niet weten, is deze korte online cursus ontwikkeld om je te helpen bij het maken van een effectieve PowerPoint voor bij je kennisclip.

De cursus bestaat uit vijf lessen en een quiz en neemt ongeveer twintig minuten van je tijd in beslag. De vijf lessen gaan in op het maken van een goede titelslide, het gebruiken van tekst en afbeeldingen, hoe je de lay-out van een PowerPoint aanpast en hoe je sterk kan eindigen.

Link naar de online cursus

Na afloop van de cursus weet je meer over de ongeschreven regels van een PowerPoint presentatie, zodat jouw studenten nog beter informatie kunnen verwerken en daardoor effectiever kunnen leren.

Aan de hand van deze cursus maak jij straks de meest effectieve PowerPoints voor je studenten.

 

Meer weten?

Wil je advies over het maken van een kennisclip (inclusief het PowerPoint ontwerp), of misschien wel de HvA studio in om er één op te nemen, neem dan contact op met Wilma Kannegieter of Birgitta Seegers van O&O|FMR team Onderwijsontwikkeling.


Deze cursus is ontwikkeld door Amber van ’t Veen in samenwerking met O&O|FMR team Onderwijsontwikkeling.

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2024