• Wat is Brightspace?

Alle cursuspagina’s in Brightspace!

Brightspace is in mei 2018 gekozen door de HvA als de nieuwe digitale plek waar docenten en studenten hun cursuspagina’s kunnen vinden. De digitale leeromgeving Brightspace zal de cursuspagina’s in Studiedelen (van MijnHva) vervangen. De eerste vakken worden al sinds september 2018 aangeboden in Brightspace, de overige vakken volgen in september 2019. Vanaf dat moment zal Studiedelen in MijnHvA alleen nog als archief gebruikt kunnen worden. Meer over de implementatie van Brightspace vind je op de website van het DLO programma.

Wat kun je met Brightspace? 

Brightspace is een omgeving waarin de docent veel meer mogelijkheden heeft om zijn/haar cursuspagina in te richten. Meer functionaliteiten die onderwijsvernieuwing mogelijk maken. Een vak is zodanig in te richten dat de student aan de hand van het leerpad door de stof geleid wordt en de vakomgeving is eenvoudig te verrijken met o.a. opdrachten, oefentoetsjes, live webinars, links naar kennisclips en enquêtes. Brightspace gebruiksvriendelijk; een cursuspagina is eenvoudig in te richten en materialen snel te plaatsen.

Wanneer aan de slag?

In semester 2 van dit studiejaar zullen de docenttrainingen worden aangeboden en krijg je de gelegenheid direct je vak in te richten en te oefenen met het publiceren van onderwijsmateriaal voor studiejaar 2018-2019. Wil je nu alvast meer weten over de uitrol van Brightspace bij jouw opleiding of zelfs al eerder van start gaan dan september 2019, neem dan contact op met het blended learning team van FMR (icto-fmr@hva.nl) of projectleider Marnella Piet (m.c.piet@hva.nl) om een afspraak te maken.

Brightspace bekijken en uitproberen in je persoonlijke oefenomgeving (de zgn. Sandbox) kan ook al; ga hiervoor naar dlo.mijnhva.nl.

Originele bron:
Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2020