• PowerPoint: geluid en/of beeld toevoegen

uitleg

PowerPoint heeft veel functies die niet vaak gebruikt worden, maar wel een toevoeging voor je presentatie zijn. Je kunt bijvoorbeeld beeld en geluid toevoegen aan een PowerPoint presentatie.

toepassing

 • Wat moet je doen om geluid en/of beeld toe te voegen aan een PowerPoint? Wanneer je naar het tabblad Insert gaat zie je rechts het kopje Media. Hier vind je de opties Video en Audio.

   

 • Microsoft PowerPoint

Video

Als je de optie Video hebt geselecteerd, heb je de keuze uit ‘Online Video..’ of ‘Video on My PC..’.

 • Online Video: kies je als je video al online staat.
  Als je kiest voor Online Video, opent een nieuw scherm. Hier kun je online filmpjes (zoals van YouTube) zoeken en invoegen. Vervolgens verschijnt het beeld van de video in je PowerPoint presentatie en kun je de afmetingen van het beeld veranderen. Je kunt ook je video ook toevoegen met een ‘Embed code’ (zie hier hoe je deze code vindt). Houd er wel rekening mee dat een video eventueel verplaatst of verwijderd wordt. Controleer altijd of de video nog aanwezig en naar wens is.
 • Video on My PC: kies je als je video nog niet online staat (en niet auteursrechtelijk beschermd is).
  Als je kiest voor Video on My PC, opent een nieuw scherm met alle bestandslocaties op jouw computer. Je gaat naar de locatie waar je video is opgeslagen en selecteert de video. De video verschijnt in de PowerPoint. Je kunt vervolgens de afmetingen van de video veranderen. Houd er wel rekening mee dat de video voor een groter bestandsformaat zorgt.

 • Microsoft PowerPoint

 • Audio

  Wanneer je de optie Audio selecteert, heb je de keuze uit ‘Online Audio…’, ‘Audio on My PC…’ en ‘Record Audio…’.

  Als je eenmaal een audiofragment hebt toegevoegd, verschijnt het symbool van een luidspreker in je PowerPoint. Wanneer je met de muis over dit symbool komt, verschijnen de afspeelopties:

  • Online Audio: Dit werkt (nog) niet in PowerPoint.
  • Audio on My PC: Met deze functie selecteer je een geluidsbestand van je computer. Deze kun je vervolgens afspelen in de presentatie.
  • Record Audio: Met deze optie neem je een geluid op met een microfoon, om vervolgens in je presentatie af te spelen.

Wanneer je de diavoorstelling van je PowerPoint op een andere computer wilt tonen, zorg er dan voor dat de toegevoegde video uit de optie ‘Video on My PC’ via dezelfde bestandslocatie is meeverhuisd naar de andere computer.
Tip: zet de video samen met de PowerPoint op een USB stick en voeg daarna pas de video toe aan/in je PowerPoint. Ditzelfde geldt voor het toevoegen van audio met de optie ‘Audio on My PC’.

Tips van Microsoft

inspiratie

 • Docent Angelique Bronneberg (DMCI) wist dat informatie het beste wordt opgenomen als je beeld met een mondelinge uitleg combineert. Met die wetenschap is ze met PowerPoint aan de slag gegaan. Ze heeft haar toelichting bij de colleges ingesproken en als audiofragmentjes toegevoegd aan de collegeslides. Heel simpel en het werkt! Lees verder…

 • Microsoft PowerPoint

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2021