• MijnHvApp

uitleg

MijnHvApp toont mededelingen en nieuws, informatie over roosters, cijfers en absenten. Ook geeft de app contactinformatie over medewerkers en meer. De app is aangepast aan de nieuwste versie van MijnHvA en werkt in het Nederlands en het Engels.

toepassing

 • MijnHvApp downloaden en installeren
  Op dit moment is de MijnHvApp alleen nog beschikbaar voor iOS (iPod, iPhone en iPad) en voor Android. Je kan de app downloaden vanuit de Appstore of Google Play. Je vindt de app door op “MijnHvApp” te zoeken.

  Wanneer je de app voor het eerst opstart, wordt om je HvA-ID gevraagd (daarna wordt deze onthouden). Vervolgens moet je de app voor het eerste gebruik instellen. Zo moet je een taalvoorkeur geven en jouw faculteit selecteren. Ook deze instellingen worden onthouden. Wil je de instellingen later nog aanpassen, dan tik je op het icoontje Opties, rechtsonder.

 • MijnHvA

 • MijnHvA

 • Opties van MijnHvApp
  MijnHvApp kent de volgende functionaliteiten: Absenten, Nieuws, Mededelingen, Rooster, Personen, Cijfers, A-Z, Studiegids, Locaties en Studieplekken. De opties Nieuws en Mededelingen vind je op elke pagina van de app terug, onder Actueel. De opties Cijfers, A-Z en Studiegids verwijzen je naar externe sites van de HvA. Je keert terug naar de app via het kruisje.

  Absenten

  Hier vind je een actuele lijst met afwezigen.

  Nieuws en Mededelingen

  Dit is vergelijkbaar met de absenten: het gaat om een actuele lijst van nieuws en mededelingen. Zij zijn gekoppeld aan de studiedelen die je volgt op MijnHvA.

 • Rooster

  Je stelt je rooster in op MijnHvA of via rooster.hva.nl. Heb je dit al gedaan? Dan zal deze automatisch worden gesynchroniseerd in deze mobiele applicatie. Je kunt ook het rooster van een andere lesgroep of docent inzien.

  Personen

  Je kunt via de app op een eenvoudige manier studenten en medewerkers vinden van de HvA en UvA. Het enige wat je hiervoor moet doen, is een gedeelte van de naam in het zoekveld typen.

  Cijfers

  Voor de studieresultaten moet je nogmaals inloggen, om privacyredenen. Je gaat dan naar een externe pagina in de applicatie. Je kunt deze site overigens ook toevoegen aan je favorieten in je mobiele internetbrowser: resultaten.hva.nl.

 • MijnHvA

 • MijnHvA

 • A-Z

  Via A-Z vind je een veelheid aan informatie over de organisatorische aspecten van de HvA. Je kunt filteren op type (student of medewerker) en op faculteit. Vervolgens ga je naar de externe A-Z pagina van de HvA.

  Studiegids

  Via deze optie kom je bij de Studiegids in MijnHvA.

  Locaties en Studieplekken

  Bij Locaties staat een verzameling van alle HvA-locaties in Amsterdam. Per locatie vind je de openingstijden alsook algemene contactinformatie. Bij Studieplekken kun je zoeken naar een geschikte plek per verdieping van een bepaald gebouw.

Update studiejaar 2019-2020: De online leeromgeving Brightspace heeft een eigen app; Pulse genaamd. Deze is met name voor studenten handig, omdat de app notificaties geeft van updates vanuit de courses waar de student toegang toe heeft. De app is overigens niet noodzakelijk om te gebruiken, want dlo.mijnhva.nl is ook goed te openen en te bekijken op een mobiele telefoon.

Originele bron:
Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2020