• Brightspace en je persoonlijke sandbox

Brightspace is per studiejaar 2019-2020 dé online leeromgeving van de HvA en zal de studiedelen in MijnHvA vervangen. Brightspace is al beschikbaar en sinds dit studiejaar worden er op beperkte schaal vakken in aangeboden. Het aantal docenten dat enthousiast raakt en nog in dit studiejaar aan de slag wil (en gaat) in Brightspace neemt gestaag toe. Wil jij dit ook, neem dan contact op met het FMR projectteam om te bespreken wat er mogelijk is.

Contact: brightspace-fmr@hva.nl.

  • Foto: Ontwerpsessie met de ABC-methode voor docenten SPH, 6/12/2018

  • Liever eerst oefenen? Gebruik je sandbox

    Ter voorbereiding op een zachte landing in Brightspace zullen er in de komende maanden o.a. trainingen en demo- en ontwerpsessies (zie foto) worden aangeboden. Ben je nieuwsgierig naar wat Brightspace te bieden heeft, dan hoef je daar niet op te wachten; je hebt namelijk een persoonlijke ‘sandbox’ waarin je naar hartenlust kunt  experimenteren. In deze sandbox kun je oefenen met het maken van een structuur van je vak, het toevoegen van materialen, het maken van toetsen, opdrachten etc. Je kunt er zelfs al je vak voor 2019-2020 klaarzetten om vervolgens te kopiëren zodra de vakken aangemaakt zijn.

    Waar is je sandbox? Ga naar https://dlo.mijnhva.nl en op de startpagina van Brightspace vind je alle vakken (courses) waar je toegang toe hebt, waaronder dus je eigen sandbox. Klik vervolgens op de afbeelding van jouw sandbox en je kunt aan de slag.

Supportmateriaal

Naast je persoonlijke sandbox heb je (in de rol van student) toegang tot Trainingsmateriaal FMR. Geef je de voorkeur aan een PDF? De laatste versie van de Brightspace handleiding vind je op help.mijnhva.nl.

Daarnaast zijn er veel filmpjes beschikbaar via het YouTube kanaal van leverancier D2L en in de wereldwijde online community.

Een laatste tip: Op de DLO Programma website worden regelmatig DLO nieuws en tips & tricks over het gebruik van Brightspace gedeeld. Je kunt je hier ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de laatste ontwikkelingen en evenementen.

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2023