• 10 Brightspace tips & tricks voor beginners

 • Voordat je je vak in Brightspace zet, is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden van deze leeromgeving. Er kan namelijk veel meer om je materiaal te structureren en je onderwijs te verrijken dan je nu gewend bent in de studiedelen op MijnHvA. Met deze 10 tips maak je een snelle start.

  1. Doorloop de online kennismaking met Brightspace. Deze staat bij je courses op de startpagina als je bij dlo.mijnhva.nl bent ingelogd. Of klik op de directe link naar de cursus.
  2. Ontwikkel alvast in je persoonlijke sandbox; je kunt (delen van) je sandbox kopiëren naar een cursusomgeving met studenten. Daarom hoef je geen dubbel werk te verrichten! De cursusomgevingen voor 2019-2020 zullen naar verwachting eind april beschikbaar zijn.
  3. Begin met kiezen voor een module indeling; in weken, op onderwerp, op werkvorm, etc. Module is de term die in Brightspace gebruikt wordt voor de hoofdstructuur van je vak.
  4. Raadpleeg de docentenhandleiding (help.mijnhva.nl) als je voor het eerst kennismaakt met bepaalde functies in Brightspace.
  5. Ga langs bij je collega’s die al ervaring hebben met Brightspace en stel je vragen bij de experts binnen de faculteit. Het FMR projectteam kan je verder helpen en is bereikbaar via brightspace-fmr@hva.nl.
  6. Zorg ervoor dat cursusinformatie op Brightspace overeenkomt met de studiehandleiding en de studiegids, of verwijs (hyperlink) ernaar.
  7. Wees duidelijk waar studenten vragen kunnen stellen/antwoorden kunnen vinden, vooral met extra communicatiemiddelen als forums en FAQ.
  8. Gebruik Announcements om studenten op de hoogte te houden van (nieuwe) activiteiten in Brightspace.
  9. Geef bij elke activiteit en/of bestand een korte beschrijving op zodat je studenten een beter overzicht krijgen van hun werk.
  10. Verwijs je studenten vooral naar de mobiele website: dlo.mijnhva.nl; deze is nog gebruiksvriendelijker en completer dan de Pulse app (dat is de app die bij Brightspace hoort)!

   

  Bron: HvA DLO nieuwsbrief (dit is tevens de aanmeldlink voor de mailinglist)

   

Creative Commons License

Gerelateerde documenten:

© Onderwijslab faculteit Maatschappij en Recht 2023